The Quick Jaquith

Absolut Jaquith.

Sportsdrikke

Hvad er det?


Sportsdrikke plejer være lavet mest af vand, men indeholder osse energi, protein, salt og mineraler som man taber når man sveder meget. Vores sved er ju ikke kun vand, de indeholder osse salt og mineraler som er vigtige at tilføre kroppen igen ved dehydrering. Der findes mange forskellige slags sportsdrikke, Powerrade er måske de allerkendte av de flydende sportdrikke. H5 er en meget kendt energitablett, også kaldet Zero fordi de ikke indeholder nogen kalorier.

Hvad bruges det for?


Navnet afslører det, man plejer at drikke det når man dyrker sport eller træner, og i konkurrencer, men man har brug for det på flere måder. Hvis man for eksempel tager til udlandet hvor der er meget varmere end hvad man som dansk er vandt til så mister kroppen bland andet vand fordi man sveder meget. Derfor er det vigtigt at tilføre det i kroppen, og en god måde at gøre det på er via sportsdrik. Man kan også have brug for det hvis man ikke har det så godt med varmen om sommeren og sveder meget, og en del drikker det hver dag for at erstatte den væske og næringsstoffer kroppen bruger i de daglige aktiviteter.

Sportsdrikke, tabletter eller energidrikke?


Sportsdrikke og energidrikke er ikke detsamme. Energidrikke indeholder altid energi, for eksempel sukker, sødestoffer eller koffein, imens sportsdrikke findes både uden og med energi. Der findes osse energitabletter, og de er en god måde af tilfære kroppen energi, men man har mere brug for vand nør man træner og sveder meget. Energipulver som skal blandes med vand er en god måde at få alt man har brug for når man dyrker sport, både energi og vand. Det er lidt dyrere och det er lidt mer bøvl at blande selv, men de giver osse bedere resultat i din træning.